Skip to main content

Filme Comedie

­čÖé Lista de mai jos con╚Ťine cele mai bune filme comedie, comedii pe care noi le-am v─âzut in ultima vreme si pe care vi le recomand─âm

S─ârmane creaturi (2024)

Rating Film Bun
Poor Things (S─ârmane creaturi) film
 • Nota IMDB*: 7.9
 • Regia: Yorgos Lanthimos
 • Durata: 141 min

Poor Things (S─ârmane creaturi), ├«n regia lui Yorgos Lanthimos ╚Öi av├ónd-o pe Emma Stone ├«n rolul principal, este o experien╚Ť─â cinematografic─â pe c├ót de bizar─â, pe at├ót de captivant─â. Filmul, care a c├ó╚Ötigat 4 premii Oscar, urm─âre╚Öte povestea lui Bella Baxter, o t├ón─âr─â readus─â la via╚Ť─â de excentricul Dr. Godwin Baxter, ├«ntr-o manier─â ce aminte╚Öte de Frankenstein, dar cu un umor negru specific regizorului. Emma Stone este remarcabil─â, oferind o interpretare curajoas─â, care i-a adus premiul Oscar pentru cea mai bun─â actri╚Ť─â ├«n rol principal. Mark Ruffalo, ├«n rolul unui b─ârbat obsedat de Bella, aduce de umor ╚Öi tragedie pove╚Ötii, demonstr├ónd versatilitate. S─ârmane creaturi este o dovad─â de curaj artistic, un film care nu caut─â aprobarea maselor, ci s─â r─âm├ón─â fidel unei viziuni originale. Recomand cu c─âldur─â celor deschi╚Öi la filme neconven╚Ťionale ╚Öi profund originale. Nu sc─âpa╚Ťi din vedere faptul ca filmul este interzis publicului sub 18 ani. Poate fi vizionat online ╚Öi subtitrat acces├ónd link-ul de sub trailer. Vizionare pl─âcut─â!

Nunt─â pe bani (2023)

Rating Film Bun
Nunt─â pe bani film 2023
 • Nota IMDB*: 7.6
 • Regia: Cristian Ilisuan
 • Durata: 96 min

Nunt─â pe bani reprezint─â a doua comedie rom├óneasc─â realizat─â de Mircea Bravo, dup─â succesul de anul trecut al filmului Mirciulic─â. De aceast─â dat─â, comedia se aliniaz─â la noua tendin╚Ť─â din cinematografia rom├óneasc─â a filmelor f─âr─â injur─âturi.┬á Mircea detest─â s─â participe la nun╚Ťi din obliga╚Ťie. Sentimentele sale ating un punct culminant dup─â ultima nunt─â la care particip─â, determin├óndu-l s─â-╚Öi exprime frustrarea printr-o postare pe Facebook. Postarea cap─ât─â rapid popularitate ╚Öi devine viral─â. La scurt timp dup─â, Mircea se treze╚Öte implicat ├«ntr-o situa╚Ťie complicat─â, ajung├ónd s─â-i fie dator unui personaj controversat. Ironia sor╚Ťii, unica sa cale de sc─âpare s-ar putea s─â fie chiar organizarea propriei sale nun╚Ťi. Un film care marcheaz─â un progres fata de precedentul, u╚Öor de urm─ârit ╚Öi lipsit de vulgarit─â╚Ťi, accesibil unui public larg. Nu ├«ncepe╚Ťi ├«ns─â vizionarea av├ónd a╚Ötept─âri sau preten╚Ťii ridicate, deoarece exist─â riscul s─â fi╚Ťi poate dezam─âgi╚Ťi de interpretarea neconving─âtoare pe alocuri a lui Mircea, de finalul care poate p─ârea precipitat si de cateva momente care par for╚Ťate. Poate fi vizionat online acces├ónd link-ul de sub trailer. Vizionare pl─âcut─â!

Happiness for Beginners (2023)

Rating Film Bun
Fericirea pentru începători poster film
 • Nota IMDB*: 6.1
 • Regia: Vicky Wight
 • Durata: 103 min

Happiness for Beginners (Fericirea pentru ├«ncep─âtori), cu Ellie Kemper ╚Öi Luke Grimes, aduce pe Netflix o abordare interesant─â ├«n lumea comediilor romantice. Filmul urm─âre╚Öte povestea lui Helen, recent divor╚Ťat─â, ├«ntr-o aventur─â de autocunoa╚Ötere. Kemper ofer─â o performan╚Ť─â pl─âcut─â, diferit─â de rolurile sale anterioare, av├ónd o chimie decent─â cu Grimes. Totu╚Öi, filmul se ├«mpiedic─â ├«n detalii neesen╚Ťiale (cum ar fi explica╚Ťiile legate de drume╚Ťie) ╚Öi pierde oportunit─â╚Ťi de umor ╚Öi ac╚Ťiune, rezult├ónd ├«ntr-o nara╚Ťiune predictibil─â ╚Öi u╚Öor de uitat. Este o alegere bun─â pentru o sear─â relaxant─â, f─âr─â a╚Ötept─âri mari, oferind o experien╚Ť─â decent─â, dar nu remarcabil─â. Poate fi vizionat online ╚Öi subtitrat acces├ónd link-ul de sub trailer. Vizionare pl─âcut─â!

The Holdovers (2023)

Rating Film Bun
The Holdovers film 2023
 • Nota IMDB*: 8
 • Regia: Alexander Payne
 • Durata: 133 min

├Än The Holdovers, regizat de Alexander Payne ╚Öi cu Paul Giamatti ├«n rolul principal, g─âsim o poveste emo╚Ťionant─â, plin─â de sensibilitate. Filmul aduce ├«n prim-plan un profesor de istorie moroc─ânos ╚Öi un elev problem─â, for╚Ťa╚Ťi s─â petreac─â s─ârb─âtorile ├«mpreun─â ├«ntr-o ╚Öcoal─â internat izolat─â. Atmosfera este una cald─â ╚Öi primitoare, o poveste aparent simpl─â de Cr─âciun transform├óndu-se ├«ntr-o experien╚Ť─â emo╚Ťional─â profund─â ╚Öi complex─â. Giamatti, ├«ntr-o interpretare premiat─â cu Globul de Aur, ├«╚Öi asum─â rolul cu m─âiestrie, cre├ónd un personaj complex ╚Öi profund uman. Interac╚Ťiunea sa cu Dominic Cessa, impresionant ├«n debutul s─âu cinematografic, este cheia filmului. The Holdovers este o explorare a leg─âturilor umane ╚Öi a transform─ârii personale. Un film care nu trebuie ratat, unul dintre cele mai bune ale anului. Vizionare pl─âcut─â!

No Hard Feelings (2023)

Rating Film Bun
No Hard Feelings film comedie
 • Nota IMDB*: 6.6
 • Regia: Gene Stupnitsky
 • Durata: 103 min

├Än No Hard Feelings (Nu-╚Ťi port pic─â!), Jennifer Lawrence, deja o actri╚Ť─â consacrat─â in v├órsta de 33 de ani, ne surprinde pl─âcut ├«ntr-o comedie romantic─â cu accente ├«ndr─âzne╚Ťe. Filmul prezint─â povestea unei ╚Öoferi╚Ťe de Uber care se confrunt─â cu o situa╚Ťie neobi╚Önuit─â: trebuie s─â ├«ndeplineasc─â o provocare nea╚Öteptat─â pentru a-╚Öi recupera ma╚Öina. Produc╚Ťia┬á├«╚Öi ├«ndepline╚Öte rolul principal: acela de a te face s─â r├ózi. Cu un scenariu standard ╚Öi momente previzibile, filmul str─âluce╚Öte prin umorul s─âu relaxat ╚Öi prin presta╚Ťia lui Andrew Barth Feldman, care debuteaz─â ├«ntr-un rol principal al─âturi de Lawrence. Interpret─ârile sunt punctul forte, cu men╚Ťiune special─â pentru Lawrence, care pare s─â se simt─â ├«n elementul s─âu ├«n acest gen de comedie. Nu-╚Ťi port pic─â! nu reinventeaz─â roata, dar va fi cu siguran╚Ť─â o experien╚Ť─â distractiv─â pentru o sear─â de film. Poate fi vizionat online ╚Öi subtitrat acces├ónd link-ul de sub trailer. Vizionare pl─âcut─â!

Tati part-time (2024)

Rating Film Bun
Tati part-time film 2024
 • Nota IMDB*: 6.9
 • Regia: Leti╚Ťia Ro╚Öcule╚Ť
 • Durata: 98 min

Tati Part-Time este o comedie u╚Öurica care strange cateva nume sonore de actori pe afi╚Ö. Filmul urm─âre╚Öte povestea lui Iustin, un adult imatur ╚Öi a Mayei, o feti╚Ť─â de 8 ani de o maturitate peste cea a copiilor de varsta ei. Iustin (Alex Bogdan) este avocat ╚Öi afl─â cu stupoare ca trebuie sa aib─â grij─â de Maya, fina sa. Alaturarea celor 2 personaje, at├ót de diferite, duce la apari╚Ťia unor situa╚Ťii bizare ╚Öi comice. Scenariul nu reu╚Öe╚Öte din p─âcate sa exploateze ├«n mod optim talentul actorilor din distribu╚Ťie. Sunt scene si dialoguri care par lipsite de sens dar sunt si scene reu╚Öite, care te fac s─â r├ózi ╚Öi care ridica nivelul filmului. Imaginea este bun─â, coloana sonor─â pl─âcut─â ╚Öi exist─â ╚Öi un mesaj educativ. Poate fi vizionat online ╚Öi subtitrat acces├ónd link-ul de sub trailer. Vizionare pl─âcut─â!

Totally Killer (2023)

Rating Film Bun
Totally Killer 2023 film
 • Nota IMDB*: 6.6
 • Regia: Nahnatchka Khan
 • Durata: 103 min

Totally Killer este o comedie horror americana pres─ârat─â cu omor negru. Filmul urm─âre╚Öte povestea lui Jamie, o adolescent─â ├«n v├órst─â de 17 ani, care c─âl─âtore╚Öte accidental ├«napoi ├«n timp ├«n 1987, hot─âr├ót─â s─â opreasc─â un criminal ├«n serie cunoscut sub numele de „Sweet Sixteen Killer”. Jamie vrea s─â descopere ╚Öi s─â opreasc─â criminalul ├«nainte ca acesta s─â ├«nceap─â seria sa de crime. Filmul combin─â cu dib─âcie umorul ╚Öi suspansul, oferind o experien╚Ť─â captivant─â spectatorilor. El prezint─â o multitudine de situa╚Ťii amuzante, unele n─âscute din diferen╚Ťele culturale dintre anii ’80 ╚Öi zilele noastre, iar coloana sonor─â completeaz─â armonios atmosfera. Vizionare pl─âcut─â!

Barbie (2023)

Rating Film Bun
Barbie film
 • Nota IMDB *:6.9
 • Regia: Greta Gerwig
 • Durata: 114 min

Regizat de Greta Gerwig ╚Öi cu Margot Robbie ├«n rolul principal, Barbie aduce o perspectiv─â inedit─â asupra celebrei p─âpu╚Öi. Filmul exploreaz─â criza existen╚Ťial─â a lui Barbie, declan╚Öat─â de o mic─â imperfec╚Ťiune ├«n lumea ei impecabil─â din Barbieland. Barbie ╚Öi Ken (interpretat de Ryan Gosling) p─âr─âsesc aceast─â lume ireal─â pentru a se descoperi ╚Öi elibera, ├«n realitate. Pe l├óng─â mesajele puternice despre patriarhat, existen╚Ťialism ╚Öi capitalism, „Barbie” reinterpreteaz─â povestea acestui simbol feminin ├«ntr-un mod feminist. Filmul ├«ndeamn─â la acceptarea de sine ╚Öi la emancipare, subliniind importan╚Ťa s─ân─ât─â╚Ťii mintale ╚Öi a ├«n╚Ťelegerii frumuse╚Ťii ├«ntr-un mod autentic. Mesaje de apreciat care din p─âcate spre finalul filmului derapeaza ├«ntr-o zona care vorbe╚Öte despre manipulare ╚Öi lupt─â mai degrab─â dec├ót despre colaborarea de pe picior de egalitate. O produc╚Ťie cu decoruri, imagine si costume remarcabile. De remarcat sunt si interpret─ârile lui Margot Robbie ╚Öi ale lui Ryan Gosling. Umorul nu lipse╚Öte nici el. Vizionare pl─âcut─â!